Българинът Павел Савинов зае последното 25-о място на Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки, което се провежда в Зимния дворец на спорта в София. Дебютантът на голямо първенство получи правото да изиграе волната си програма, като представител на страната-домакин и с общ резултат от 52.81 се нареди на последната позиция, въпреки че след първия танц бе 46-и.

Златото при юношите отиде при Адам Рипън от САЩ, който повече след кратката програма. Американецът изигра чисто волната си програма, за да се изкачи на първото място и да остави след себе си Артем Бородулин от Русия (128,61) и Джинлин Гуан от Китай (127,13).

Утре шампионатът на планетата продължава с изпълненията на кратката програма при девойките, като българското участие се изчерпва с Мануела Станукова, която е със стартов номер 5. Сутрешната сесия започва в 9.15 часа.

За 18.30 е насрочена волната програма при танцовите двойки, а Ина Демирева и Юрий Куракин ще се появят на леда първи, тъй като получиха право на участие по правото на страната-домакин.