Павел Савинов остана предпоследен след изиграването на кратката програма на Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки, което се провежда в Зимния дворец на спорта в София.

Българският представител не успя да изпълни чисто съчетанието си и получи оценка 24.70 точки - 11.87 точки за технически елементи и 13.83 точки за изпълнение, което го остави на 46-о място в подреждането. Въпреки неубедителното си представяне и невъзможността да се нареди сред първите 24, Савинов, който е дебютант на голямо първенство, ще участва във волната програма, като представител на страната-домакин.

Американецът Адам Рипън е временният лидер след изиграването на кратката програма на Световното първенство. Водачът получи оценка от 69,35 точки за изпълнението си, а след него се наредиха Артем Бородулин от Русия (66,16) и Брандън Мроз от САЩ (63,36).

Любопитното е, че главен съдия в надпреварата при юношите бе българинът Александър Пенчев.

За 19.00 часа тази вечер е предвидена волната програма при спортните двойки, където нямаме представител, но възпитаниците на Иван Динев - Бианка Бътлър и Джоузеф Якобсен, които се състезават за САЩ, ще се борят за призово класиране. Вчера двойката зае 12-а позиция след кратката програма.

Българското участие на Световното първенство продължава утре, когато на леда в Зимния дворец ще се появи танцовият ни дует - Ина Демирева и Юрий Куракин. Състезанието започва в 13.00 часа, а сестрата на Албена Денкова и нейният партньор са със стартов номер 8.