Вечното дерби от третия кръг на първенството на България по хокей на лед между ЦСКА и Левски не завърши. Двубоят беше прекратен 4:35 минути преди края при резултат 8:5 за сините.

Заради побой над съдиите Микулаш Фурнаджиев и Димитър Симов от страна на играча на червените Ивелин Тодоров.

Още в третата минута двубоят беше прекратен за четвърт час поради проблем с електрозахранването в малката зала на Зимния дворец.

След пускането на тока ЦСКА показа пълно превъзходство и поведе с 3:0 до края на първата третина с голове на Петър Михов, Страшимир Монов и Симеон Радков.

В началото на втората част Георги Димитров от Левски намали на 1:3, след което последваха нови два гола на червените на Константин Лютов и Лъчезар Гюмов и в 25-ата минута ЦСКА водеше с 5:1.

След това инициативата премина изцяло при сините, които с агресивна и нападателна игра стигнаха до пълен обрат след седем безответни гола. До края на втората третина резултатът стана 5:5 след попадения на Иван Маринов, Георги Бангеев, Георги Маждраков и Георги Димитров. До средата на последната част Маждраков реализира още два гола, за да оформи хеттрика си, а Левски поведе със 7:5.

След това започнаха грозните сцени на игрището. В 50-ата минута Стоян Тодоров от ЦСКА атакува брутално вратаря на съперника Теодор Понтев. Играчите на Левски се втурнаха да защитят стража си и започна спречкване между състезателите на двата отбора, което прерасна в масово сбиване.

В мелето играчът на червените Симеон Радков изрита с кънка в главата падналия на леда Стефан Стефанов от Левски. След като се нещата на леда се поуспокоиха, съдиите отстраниха до края на двубоя виновниците за инцидентите Тодоров и Радков, както и Мирослав Павлов от Левски.

Малко по-късно хокеистите на ЦСКА претендираха, че са реализирали гол, въпреки че шайбата не бе преминала голлинията. В спора със съдиите други двама играчи на тима - Константин Лютов и Радослав Бонев, атакуваха арбитъра Димитър Симов, блъснаха го и го събориха на леда. Те също бяха отстранени до края на двубоя.

В 55:25 минута Левски вкара осми гол, дело на Георги Бангеев. От ЦСКА поискаха поведението да не бъде зачетено, тъй като според тях шайбата е влязла във вратата отстрани през скъсано парче от мрежата.

В спора Микулаш Фурнаджиев и Димитър Симов бяха свалени на игрището с юмручни удари от Ивелин Тодоров. Фурнаджиев се принуди да потърси лекарска помощ и е със съмнение за фрактура на носа. При така създалата се обстановка арбитрите решиха да прекратят срещата.

Общата наказателно време за играчите на ЦСКА до прекъсването на двубоя беше 135 минути, а на Левски - 33 минути.

Очаква се Дисциплинарната комисия към БФХокей на лед да вземе решение какви да бъдат санкциите за провинилите се най-късно до утре. Следващата среща от кръга е на 13 януари между Славия и Левски.