Линда Зечири се отказа от участие на Европейското първенство по бадминтон за мъже и жени в испанската столица Мадрид, което стартира утре.

Така България ще бъде представена от седем състезатели. На двойки жени Габриела Стоева и Стефани Стоева ще се борят за трета европейска титла в кариерата си. На сингъл жени ще стартират Мария Мицова и Христомира Поповска, а при мъжете ще играе Даниел Николов. Иван Русев и Илиян Стойнов са заявени на двойки мъже, а на смесени двойки страната ще бъде представена от Илиян Стойнов и Христомира Поповска.

Отборът ще бъде воден от старши треньора на националния отбор Петя Неделчева.

Габриела и Стефани Стоеви, които са поставени под номер 1 в схемата, отпътуваха вчера и вече са в испанската столица. Останалата част от тима пътува днес, а тази вечер българите ще направят първа тренировка в залата, в която ще се проведе шампионата.

Българското участие започва утре. От 19.20 часа българско време са срещите на сингъл жени. Мария Мицова ще играе на старта срещу представителката на домакините Клара Асурменди, а Христомира Поповска излиза срещу Фрея Редфърн (Англия).