Тур дьо Франс може да се проведе по план през юли, успокои спортният министър на Франция - Роксана Марасинеану. Провеждането на Обиколката бе под сериозна заплаха заради пандемията от коронавирус, която отложи двете най-големи спортни събития на годината - Евро 2020 и Олимпийските игри в Токио. Въпреки тяхното преместване обаче, Тур дьо Франс ще стартира по план - на 27 юни в Ница и ще завърши на 19 юли. 

Възможността за провеждане по план обаче изключва присъствието на публика. Все пак окончателно решение относно бъдещето на Обиколката на Франция ще бъде взето на по-късен етап. 

"В момента се обсъждат различни варианти, но е твърде рано за окончателно решение. Има време за всичко. В момента, имаме по-спешна битка, която трябва да водим. Нека насочим всичките си усилия към това препятствие, преди да преминем на следващото", каза Марасинеану за "France Bleu".

Така или иначе финансовата стабилност на събитието не зависи от продажба на билети, а от телевизионни права. 

"Икономическият модел на Тур дьо Франс не е базиран на продажба на билети, а на телевизионни права. В този период на самоизолация, всеки е нащрек и отговорен за действията си. Всеки разбира предимствата от това да остане в дома си и следователно да предпочете телевизионното шоу пред това на живо. На последно място, няма да бъде толкова наказуемо, след като може да гледаме Тура по телевизията", завърши тя.