Всеки родител би се радвал изключително много, ако децата му проявяват интерес към спорта. И със сигурност ще се постараят да им осигурят всичко необходимо да се занимават с това, което обичат. Разбира се, спортната екипировка е огромен разход, но също така е задължителна, за да може да се практикува спортът безопасно и качествено. Ето защо в трудните моменти на помощ идва MicroCredit.

Тя е небанкова финансова институция, която съществува на пазара на бързите потребителски кредити от 2012-а година. Небанковите финансови институции изпълняват част от функциите на банките и подлежат на регистрация и контрол от Българска Народна Банка (БНБ), която поддържа публичен списък на всички легитимни дружества в страната, който може лесно да бъде намерен в Интернет от заинтересованите потребители.

За годините на своето съществуване MicroCredit разработва и пуска на пазара четири уникални продукта, които са съобразени с потребностите на потенциалните клиенти, както и с тяхното лично време и ангажименти.

CrediHome е най-старият продукт на дружеството. Той предлага суми от 200 до 3000 лева за срок от 9 до 48 седмици или от 3 до 12 месеца. За да се възползвате от този продукт не е необходимо да доказвате доход, да го обезпечавате или да търсите поръчители. Кандидатствате лесно и удобно, лихвата е фиксирана, получавате бързо парите си в брой след одобрение, а сумите се връщат в удобно за вас време директно на кредитен консултант, в един от над 70-те локални офиси на фирмата, по банков път или в обекти на EasyPay.

CrediGo e друг продукт, който отпуска суми от 600 до 3300 лева за срок от 6 до 18 месеца и е предназначен за хора с доказан доход. А в рамките на 30 дни можете да се възползвате от гратисен период за първа вноска. Сумите се получават и връщат по банков път.

През 2015-а година MicroCredit пуска на пазара CrediTrade, който обхваща друг сегмет от пазара, а именно собствениците на малък и среден бизнес, както и упражняващите свободни професии. Заявените суми могат да се използват с инвестиционна цел или като оборотни пари, а лихвата по кредита се признава като разход на фирмата.

Съобразено със съвременните потребности през 2017-а година MicroCredit пуска на пазара продукта CrediNet, който е изцяло онлайн кредит и спестява физическото присъствие в офис, редене на опашки и прочие.

Всеки потребител може сам да избере продукта, който най-добре пасва на нуждите му и да осигури на децата си необходимата екипировка за спортния сезон, без да се притеснява от големия разход, който ще им се наложи да направят за това.