63-ата анкета "Спортист на годината", в която ще бъде избран най-добрият за 2020 година, ще се проведе, макар и с по-различен формат. За първи път спортните журналисти ще подредят топ 5, а не топ 10 заради изключително ограничения календар през годината. 

Отново заради пандемията от коронавирус няма да има и официална церемония. Гласуването у нас продължава до 28 декември, а резултатите ще бъдат обявени в началото на 2021 година. 

В годината с отложените заради коронавируса Олимпийски игри и почти всички големи спортни събития, неколцина български спортисти имат значими постижения. Сред тях са направилата впечатляващо завръщане в тениса след майчинство Цветана Пиронкова, завършилият в топ 20 за поредна година - Григор Димитров, боксиралият се за световната титла Кубрат Пулев, европейският шампион по борба Едмонд НАзарян, достигналият до №2 в ранглистата на 100 метра бътерфлай Йосиф Миладинов, биатлонистката Милена Тодорова с три медала от световното за девойки и европейският вицешампион по джудо - Ивайло Иванов.