Финансирането на спортните клубове се осъществява трудно. Дори и на големите български грандове. Когато говорим за третодивизионен или младежки клуб, мисията е още по-трудна. Ето защо CrediNet e едно добро решение, с което могат да се покрият поне разходите за екипировка.

CrediNet е продукт на MicroCredit и предлага изцяло онлайн бързи кредити за суми от 200 до 3000 лева, за срок от 3 до 12 месеца. Това е изключително удобно решение за хора, които се намират в по-малки населени места и нямат бърз достъп до обекти или партньори на компанията. Кандидатстването, одобрението и усвояването на средствата стават изцяло онлайн, а връщането на заетата сума може да се осъществи по избор на клиента по банков път, в един от 70-те локални офиси на MicroCredit в цялата страна или обектите на EasyPay.

Предимството на бързия онлайн кредит от CrediNet е лишаването от чакане по опашки, излишна бюрокрация и възползването от спокойствието и комфорта на дома, в който внимателно ще можете да се запознаете с условията и възможностите , които предлага продуктът. Ако все пак има нещо, което не е станало ясно, компанията поддържа и жива чат връзка, чрез  която можете да си зададете всички възникнали въпроси по продукта. Същото можете да направите и на горещата линия или по имейл адрес.

След като попълните онлайн формата за кандидатстване и изпратите вашето заявление (което можете да на правите по всяко време на денонощието, но молбата ви ще бъде разгледана в рамките на работното време), вашата кандидатура бива прегледана от кредитните специалисти  с оглед на кредитния риск, а след като молбата ви бъде одобрена, започва процедура по подписване на договора. За да се осъществи това, компанията изпраща договора на посочения имейл от клиента, а кода за подписване като кратко съобщение на телефонния му номер. По този начин договорът се счита за подписан и влязъл в сила.

MicroCredit е регистрирана небанкова финансова институция, която оперира на българския пазар от 2012-а година. За този период компанията е разработила и пуснала четири продукта, които отговарят на нуждите на различни сегменти от пазара. На територията на цялата страна има ж разкрити повече от 70 обекта на компанията, а над 1200 висококвалифицирани кредитни консултанта могат окажат компетентна и надеждна помощ при нужда. За повече от 6-годишното си съществуване, компанията успешно е обслужила на 260 000 клиента.

MicroCredit е една от първите български небанкови финансови институции, която успешно осъществява частна емисия корпоративни облигации в общ размер от 3 млн. лева.