Не е изненада, че откакто ПСЖ получиха сериозното финансово рамо на Oryx Qatar Sports Investments, този отбор е един от най-активните в трансферния прозорец. Не можем да игнорираме и още един факт. От 2014 до 2020 г., парижани пропуснаха само една година, в която да станат шампиони - сезон 2016/2017 г., когато Монако реши да счупи сценария. Дори и миналата година, когато Томас Тухел практически успя да спечели абсолютно всичко във Франция и да стигне до финал на Шампионска лига, за да бъде попарен от Байерн Мюнхен, отборът наистина показа завидна класа.

Очевидно това не беше достатъчно, особено след като наблюдаваме сериозният финансов ресурс, който тече в тази посока. Точно по тази причина станахме свидетели и на една бърза рокада в лицето на Маурисио Почетино. Очевидно французите помнят много добре изявите му в Тотнъм и сега очакват от него чудеса. Възхвалите и възторгът, комплиментите и добрите думи, които се сипят за него към този момент, могат да се смятат за положителен елемент в работата му, ала нека не забравяме, че ПСЖ обича да повтаря историята и при евентуални неуспехи, можем да станем свидетели на още една френска революция на Парк де Пренс.

Към този момент можем да забележим, че картотеката на отбора е заредена със звезди и някои особени имена като Мбапе и Неймар не бива да се игнорират. Един поглед към трансферния прозорец трябва да ни покаже още нещо - Почетино се радва на добрите думи, сплотява отбора и въпреки това в момента Лил се намира с равни точки до миналогодишния шампион. Да, един месец е твърде малко време, за да видим промените или да очакваме резултати, нека не забравяме, че новият треньор някога е играл именно за този отбор и може би приема задачата си на сърце, ала изненадите тепърва предстоят.

Можем да открием и още интересни мнения в https://efirbet.com/bet365 и да разгледаме какви шансове предоставя точно букмейкърът bet365 за цялостното представяне на парижани в първенството. Интересен факт е, че докато отново е смятан за фаворит, макар Лил и Лион да се намират опасно близо в класирането, операторът не смята, че отборът има особени шансове за победа в Шампионска лига. Впрочем можем да забележим, че дори Ювентус, който не се намира в най-цветното си представяне, е позициониран на 4-то място, спрямо ПСЖ на 5-то. Почетино е особено активен и в трансферните новини, като се стреми да освежи значително редиците на отбора си, при това не само с нападатели, но и с бранители.

Мечтите за Лионел Меси продължават да плуват на повърхността и някои играчи дори споделят не само надежди, но и закани, че аржентинецът бил готов да се раздели със своя тим през 2021 г. Това обаче не трябва да ни изненадва, през годините аржентинецът беше спряган за трансфер доста дълго време. От друга страна има и логика да се направи точно тази крачка - аржентински треньор и Неймар, не могат да бъдат толкова лесно пренебрегвани. С оглед на това трябва да видим, че ПСЖ се намира в интересна ситуация, която в никакъв случай не може да се нарича криза. Ако Почетино се окаже правилният човек, то шансовете за изненади стават доста сериозни, а още по-добрата новина е, че все още има време за попълване на дупките и подобряването на играта.