Най-подценяваният минерал – магнезият, отговаря за повече от 300 ензимни процеса в тялото!

Стресът от сутрин до вечер и лошите хранителни навици водят до състояния, в които не можем да се познаем. Понякога дори и спортът, особено ако е практикуван всеки ден, може да ви накара да се чувствате като бик на арената, вместо да донесе обещаното отпускане и релаксиране през деня, в който сте били в залата.  Нервен сте, с главоболие, а вечер едва заспивате – да знаете, че причината най-вероятно е в липсата на магнезий.

Тъй като това е един минерал, който се губи от тялото много лесно (изпотяването например е огромен фактор за магнезиев дефицит), а набавянето му само с храна е практически невъзможно, много хора търпят състояния, които приписват на други причини. Докато всъщност единственото, което трябва да направят, е да си купят магнезиева добавка.

Лошите хранителни навици – тоест, храненето на крак, с храни, които не носят никаква полза на тялото от гледна точка на нутриенти, приемът на прекомерни количества алкохол, тютюнопушенето, лечението с някои медикаменти – всичко това са фактори, способстващи загубата на магнезий в тялото ви.

Резултатът? 

Опънати нерви, мускулни крампи, безсъние, главоболие – може да си мислите, че се дължи на стреса в работата. Но помислете върху това – може би стресът в работата ви е породен от липсата на магнезий?

Да, звучи налудничаво, но не е – магнезият е микроелемент, отговарящ за над 300 ензимни процеса в тялото. Сред тях е и това да ви поддържа в стабилно психо-физическо състояние, да ви помага да се отпускате и да спите достатъчно, за да възстановите силите си. Освен това, колкото и да се опитвате, само с храна няма да успеете да си го набавите – просто животът в този му вид не позволява да си набавите редица вещества само с храната.

Ако се разпознавате в този напрегнат сценарий, може би вече се досещате, че бихте могли просто да отскочите до аптеката и да си купите магнезий. И за да не се лутате пред рафтовете, потърсете Биолектра Магнезий 243 mg. Това е магнезий под формата на ефервесцентна таблетка, произведен в Германия (нещо като BMW-то на магнезиевите добавки). А иновативната производствена технология позволява освобождаването на йони след разтваряне на продукта.

Йоните пък се усвояват на 100% от организма, което е всичко, което искаме от един магнезий. Биолектра 243 е с приятен вкус, с достатъчно висока бионаличност на елемента в дневната доза за прием (1 таблетка). Всичко това гарантира бързо отшумяване на симптомите и възстановяване на оптимални нива в тялото. Можете да питате всички топ спортисти – атлети като Ивет Лалова, както и доста футболисти, които са се доверили именно на Биолектра. Те със сигурност са хора, които полагат огромни усилия за своя успех и не правят компромиси в избора на такива неща. Така че на тях може да се вярва!

Така че – не се чудете защо ви е нервно, защо всички ви дразнят и не можете да спите – може би проблемът да не е в другите, а във вас. И ако е така, значи всичко ви е наред - защото решението за това е просто, лесно и е в най-близката аптека, а след това може спокойно да отидете в залата и най-накрая да се почувствате наистина заредени от тренировката – а не изцедени!