Технологията DYNAFLEX отговаря на три ключови предизвикателства, които влошават ефективността и представянето на двигателя - триенето, отлаганията и чукането в двигателя. Тази иновация е особено важна за съвременния стил на шофиране, нарастващия брой автомобили на пътя и постоянно променящите се технологии на двигателите. Многобройни тестове в лабораториите на Shell доказаха, че новите подобрени модификатори на триене работят по-добре дори и в най-тежки условия както при пътуване по магистралата, така и в градско задръстване.

Бензиновото гориво Shell V-Power е единственото гориво, което е разработено в партньорство и препоръчано от Ferrari. Състезателното гориво Shell V-Power, което използват пилотите на Scuderia Ferrari на пистата на Формула 1, съдържа 99% съставки от същия тип като горивото Shell V-Power Racing, достъпно във всички търговски обекти на Shell. Shell V-Power Racing не само съдържа новата DYNAFLEX технология, но е и с по- високо октаново число с цел да подпомага увеличаването на мощността и ефективността чрез по-добро изгаряне.

Ключови факти:

  •  Специалисти в научно-изследователския център на Shell в Хамбург, са работили в продължение на 5 години, за да разработят новите добавки в горивата Shell
  • DYNAFLEX – нова технология в горивата Shell, която не само спомага за поддържането на двигателя в добро състояние, но и за увеличаване на енергията в резултат на ефективното изгаряне на горивото. Обогатената DYNAFLEX технология се намира във всички горива Shell и в най-усъвършенстваното гориво Shell V-Power.
  • Горивата Shell V-Power са създадени както за по-старите, така и за по-новите и взискателни двигатели.

DYNAFLEX технологията в Shell V-Power и Shell V-Power Racing:

  • 20% повече почистващи молекули в сравнение с предходната формула
  • 3 пъти повече почистващи и намаляващи триенето молекули в сравнение с основните горива Shell
  • Бензините Shell V-Power съдържат нови съставки за намаляване на триенето
  • Shell V-Power е най-ефективното гориво на Shell, което помага за по-доброто почистване на двигателя чрез премахване на вече образуваните отлагания, за да предотврати загубата на мощност.
  • Shell V-Power Racing съдържа по-високо октаново число 100 с цел да подпомага увеличаването на мощността и ефективността чрез по-добро изгаряне.
  • Shell V-Power е единственото гориво разработено в партньорство и препоръчано от Ferrari

DYNAFLEX технологията в Shell V-Power Diesel:

  • Shell V-Power Diesel е създаден да образува защитен слой върху металните повърхности, който намалява степента на корозия и така подпомага защитата на компонентите на прецизната горивна система
  • Shell V-Power Diesel е най-ефективното гориво на Shell, което помага за по- доброто почистване на двигателя чрез премахване на вече образувани отлагания с цел възстановяване на загубата на мощност

„През последните няколко години ставаме свидетели на усилията на производителите на автомобили да създават подобрени двигатели с увеличена ефективност. Наша мисия е да създаваме горива, които да могат да работят ефективно в конкурентните условия на модерното шофиране, като с това помагаме на шофьорите да извлекат максимума от своите двигатели.“ Д-р Валерия Лорети, учен от научно-изследователския център на Shell в Хамбург.

Промените в горивата Shell след 5 юни 2017