Има много начини за оценка на качествата на един автомобил, но това, което днес всички искат да видят, са мощта и адреналина в най-модерните и бързи коли за 2017-та година. Всички големи производители ще вкарат „на скорост“ новите си модели на Автомобилния салон в София, който ще отвори врати от 14-ти до 22-ри октомври в Интер Експо Център. 

Повече от 300 автомобила и мотоциклета на 40 световни марки, над 50 автомобилни премиери и технологични новости, над 14000 кв.м. изложбена площ и над 65 фирми-изложители очакват посетителите. 85 са автомобилите за тест драйв, а късметлията, спечелил голямата награда на изложението, ще избира новата си кола между 12 страхотни модела.

„Софийският автосалон е един от важните в международния календар за целия регион. Тази година организираме 23-то издание на престижния форум, което ще е най-голямото за последните 25 години“, каза председателят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Александър Миланов. В София идват всички големи автомобилни производители, представени в Европа: AUDI, BMW, CITROEN, DACIA, DS, FIAT, FORD, GREAT WALL, HONDA, HYUNDAI, INFINITI, JAGUAR, JEEP, KIA, LADA, LAND ROVER, LEXUS, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RANGE ROVER, RENAULT, SSANG YONG, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO. Сред тях тази година ще бъдат и някои от най-впечатляващите мотоциклети в света - BMW, HONDA, HARLEY-DAVIDSON, KYMCO, MV AGUSTA, PIAGGIO, SUZUKI, TRIUMPH, VESPA и др. Запазено място в изложението имат производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, лизингови компании, банки, застрахователи. 

Посоката за развитие на автомобилната индустрия е видима за всички – електричество, комуникации, безопасност. В това собствениците на концерните и великолепните им инженери виждат шанс да направят автомобилите още по-ефективни, комфортни, чисти, безопасни и по-вълнуващи от всякога. Изложението в София ще спази този тренд и ще покаже коли с електрическо или хибридно задвижване, интелигентните системи за свързаност и безопасност, различни улеснения и асистенти за шофиране, като тези за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик, в задръстване и т.н. „Като организатор сме убедени, че стандартите трябва да бъдат високи и да представим пред публиката в максимална степен новите технологии в автомобилостроенето“, подчерта председателят на ААП Александър Миланов. 

Билетите са вече в продажба на сайта на изложението или на Eventim.bg