Мъжете работят средно с по 42 минути повече дневно, шофират и се хранят бързо – това показват нови проучвания на американската микробиологична асоциация. Те по-рядко ограничават вредните храни и са изложени на повече рискове от заболявания, свързани с нездравословен начин на живот. Като основна причина за това се посочва неправилният подбор на дневно меню. Над 70% от жените, участвали в проучването посочват, че консумират домашно приготвена храна, докато при мъжете този процент е значително по-малък. Представителите на силния пол консумират повече вредни храни и прекарват по-малко време в кухнята от нежните си половинки.

Един от най-добрите начини да се справиш с проблема безспорно е да отделяш повече време за спорт. Припомни си и златните правила на здравословното хранене – приемай повече течности, ограничи седмичния прием на месо и замени „бързата“ храна с домашно приготвена такава. Ако нямаш време или желание да си приготвяш хапване за офиса, експертите съветват да замениш бързата закуска или междинното хранене с вкусен и полезен протеинов бар. Напоследък този сегмент от пазара се разраства, затова бъди внимателен и избирай само продукти с естествени съставки, без захари и с високо протеиново съдържание.

Сред тях Active Choice се откроява – качествен протеинов бар, който засища глада и дава енергия, без да товари организма. Той съдържа само полезни мазнини, произлизащи от ядки и е подсладен със стевия, която, за разлика от захарта, няма негативно отражение върху кръвната захар и инсулина. Разработен е в три серии с различни вкусове и е доказателство, че полезното може да е и много приятно на вкус. Вярваме, че ти можеш да промениш статистиката – направи активен избор за по-здравословен начин на живот още сега!