В края на месец август бе изтеглен жребият за групите на Лига Европа. Единственият български представител - Лудогорец попадна във втора урна, което засили високите очаквания към тима. Разградчани се озоваха в група “А”, заедно с Байер Леверкузен, ФК Цюрих и АЕК Ларнака. Световните букмейкъри побързаха с дългосрочните онлайн залози, предоставяйки официални ставки, оценяващи шансовете на всеки един отбор в групата. Лудогорец бива нареден на втората позиция, като коефициентите за евентуално продължаване към елиминационния етап варират около 6,00. С това се потвърждава тезата, че родният първенец разполага с реални шансове да удължи участието си до пролетта.

Още на старта “орлите” се изправят с фаворита в групата – Байер Леверкузен. Немският тим се класира директно, след като завърши на петата позиция в Бундеслигата. От началото на новия сезон “аспирините” не се представят убедително, като допуснаха две загуби от преки конкуренти за лидерските места. Забелязват се проблеми в дефанзивен план, за което говорят петте допуснати попадения. Хайко Херлих има върху какво да работи в следващата седмица, за да подготви своя тим за визитата в България. Определено изброените фактори дават поводи за радост в редиците на разградчани. Отборът не е обречен, въпреки името и класата на своя опонент.

Лудогорец е срещал само един немски тим в историята си. Това се случи миналия сезон, когато шампионите спечелиха общо 4 точки от Хофенхайм. Домакинството е насрочено за 20 септември, докато гостуването на “Байарена” ще бъде на 29 ноември. Родните букмейкъри оценяват шансовете за победа на Лудогорец в първия мач с 3,60, докато Байер получава далеч по-ниска ставка – 2,15. За поредна година компаниите за спортни залози ще търсят нов прилив на клиенти, предлагайки изгодни промоции за мачовете на Лудогорец в евротурнирите. За сведение, бонуси от Winbet бяха предложени за всички двубои на разградчани в миналгодишното издание на Лига Европа.

Съперникът на българския шампион от трета урна е ФК Цюрих. Четвъртият в швейцарската Суперлига се класира директно за групите на Лига Европа, което несъмнено отнема от нивото на подготовка в тази ранна фаза на сезона. В шампионата на Швейцария изминаха 6 кръга, които не се оказаха паметни за Цюрих. Отборът заема незавидното седмо място, след като записа две победи, на два пъти завърши наравно и допусна две поражения. Видими са проблемите в нападение и невъзможността за реализиране на голове. Цюрих пропусна да се разпише в 50% от досегашните двубои в местното първенство. Като основна причина за тази негативна тенденция, можем да изтъкнем напускането на тима през лятото от топ реализатори. Ганайският стрелец Рафаел Двамена замина за Валенсия, за да подпише с Леванте, докато другият нападател Майкъл Фрай бе продаден за 2,6 млн. евро на турския гранд Фенербахче. Новодошлите все още преминават през процес на адаптация и приспособяване към нивото на тима.

Лудогорец трябва да внимава с действията на Цюрих по фланга. Това е най-силното звено на швейцарските отбори, чиито атаки преминават основно по двете крила. Практикува се директен футбол, без излишни подавания и опити за убиване на темпото на игра. Основните притеснения на Пауло Аутуори ще бъдат свързани със схемата на игра, използвана от Цюрих, която изглежда неизяснена на този етап. Людовиг Магнин все още опипва почвата и не взима крайни решения, относно титулярните единадесет през сезона. Привлеченият от Лугано, Асан Сийсей, ще бъде зорко следен от централните бранители на “орлите”. За момента Efbet се въздържа от коефициенти, като евентуалната дата на публикуване, ще бъде ден след приключването на първия кръг. Шансовете на Цюрих за излизане от група “А” биват оценени със ставки около 10,00.

Последният опонент на Лудогорец е и най-непознат за футболната общественост в България. АЕК Ларнака е двукратен носител на купата на Кипър. Второто си отличие спечели през миналата кампания, а в крайното класиране на кипърската Първа дивизия завърши на престижното четвърто място. АЕК, подобно на българския шампион, е сравнително нов участник в европейските турнири, но през последните сезони натрупа добър коефициент. Единственото му присъствие в групите на Лига Европа бе през сезон 2011/2012, когато финишира на последната позиция с актив от 5 точки. Тазгодишното участие на кипърците започна още във втория предварителен кръг, като постепенно отстраниха Дъндолк, Щурм Грац и словашкия Тренчин. Една запомняща се еврокампания, която местните фенове желаят да бъде надградена с победи в груповата фаза на състезанието.

Според авторитетен английски сайт, АЕК Ларнака е оценен на 12 млн. евро, което е 4 пъти по-малко от общата стойност на играчите в Лудогорец. Значение, съществено в наши дни, особено при тези гръмки трансфери, осъществяващи се всяка година. Лудогорец трябва да внимава с бързоногите нападатели на кипърския отбор. Едва ли АЕК ще демонстрира атакуващ футбол на “Лудогорец Арена”, но под възгласите на ентусиазираните кипърски фенове ситуацията в Ларнака ще бъде коренно различна. Лудогорец има качествата и възможностите, за да си тръгне, като краен победител от двете срещи срещу АЕК Ларнака.

С оглед казаното дотук, коефициентите на букмейкърските къщи изглеждат оправдани. Байер Леверкузен остава фаворит за лидерската позиция, въпреки моментната ситуация в тима, а и “аспирините” разполагат с нужното време, за да се стиковат в отбрана. Лудогорец, обаче, ще диша във врата на немския отбор. Възпитаниците на Пауло Аутуори показват стабилност във всяка една линия, макар че не са толкова ефективни, колкото в предходни години. Трябва да отчетем факта, че незадоволителните резултати до момента бяха плод на лош късмет и огромен брой пропилени възможности пред противниковите врати. Цюрих и АЕК Ларнака не бива да притесняват Лудогорец. Със сигурност родният шампион ще бъде поставен в ролята на фаворит в конкретните сблъсъци, особено що се отнася до домакинствата. За да бъде изпълнена мисията, “орлите” трябва да спечелят мачовете си у дома.

Fbet.info ще ви информира за всички актуални новини преди евромачовете на Лудогорец. Експертите, работещи в спортния сайт, ще ви предоставят обосновани прогнози, базиращи се на обстоен преглед на вероятните състави и детайлен анализ на статистиката в последните срещи. Освен всичко това, получавате навременна информация за текущите бонуси от Efbet, както и промоционални кодове за включване към оферти в други български букмейкъри. Насладете се на пълния блясък на Шампионска лига и Лига Европа, но бъдете подготвени, защото знаещият е този, който се оказва краен победител.