Любен Шумaрски от Благоевград спечели чисто ново Audi A3 по време на откриването на зимния сезон в Банско. 49-годишният късметлия изрови изпод снега сандък номер 15, който му донесе голямата награда от превърналата се в емблема за Банско игра „Ловци на съкровища”.

Щастливият притежател на луксозния автомобил се изправи в битка за изравяне на наградата с над 450 ентусиасти. Всички те имаха по 4 минути на разположение да търсят награди на Бъндеришка поляна, заровени под снега. „Много съм щастлив, преди 2 години пак участвах, но не успях да спечеля нищо. Моля ви, дайте ми минута, за да кажа на жена ми, защото тя не ми вярва”, каза Любен, който беше дошъл в българския топ курорт заедно със сина си, за да участва в „Ловци на съкровища”. Любен има магазин за автобои в Благоевград и е замислил да подари новото „Ауди” на сина си, който скоро става пълнолетен.

23-ма късметлии спечелиха награди от играта на Бъндеришка поляна. Шестима от тях станаха притежатели на сребърни кюлчета от Fibank. Сред тях беше Ягодина от Враца, която беше дошла в Банско в компанията на миналогодишния победител, който тогава спечели „Ауди”. До последно миналогодишният щастливец се бореше да извади сандък с надежда да вземе втори автомобил от откриването на сезона в Банско, но този път късметът се усмихна на Любен от Благоевград.

Петима от ловците на съкровища си тръгнаха от Банско с нови придобивки от „Мтел”. Сред тях имаше таблети и тонколонки. Перлата на Пирин – хотел „Кемпински Гранд Арена Банско” зарадва играчите с три награди – уикенд в хотела, ваучер за двама в СПА центъра и вечеря в ресторант „Коме Прима”. От Maxsport подариха два ваучера на стойност 250 лв. Уикенди за двама в хотел „Стражите” и в хотел „Мура”, осигурени от “Балкан Холидейз”, също зарадваха двама притежатели на сандъчета.

БНК се включиха в играта с бяло вино La Scolca Gavi, а от „Домейн Бойар” подариха вино на други двама щастливци.

Печеливш сандък донесе карта за всички съоръжения в Банско на Мая от планинското градче. От „Юлен” подариха Bansko Premium Card и на един ловец на съкровица, и Александър Дурчов, който беше най-бързият състезател в играта „Влез в отбора на шампиона”. Там два отбора се надпреварваха, предвождани от легендарните ски звезди Кристиан Гедина и Марк Жирардели. Тази година отборът на Гедина беше по-бърз, с най-добро общо време в спускането.

Сезон 2017/2018 започна и със съвсем ново изживяване за всички гости на планината. Най-добрият български ски курорт изненада посетителите си с новата игра „Открий злато в лифта”. В нея се включиха всички, които се качиха в планината с лифт в деня на откриването. Трима от тях спечелиха златни монети от Fibank, 20 гости - шапки и шалове от Maxsport, а цели 200 щастливци бяха почерпени с безплатни коктейли.

Купонът в Банско традиционно беше подкрепен от много музика и танци. Михаела Филева изпя най-големите си хитове на Бъндеришка поляна, а в типичното си ведро настроение водещият Део забавляваше гостите. Вечерта купонът продължи и в центъра на Банско, където Ути Бъчваров направи истинско шоу с много вкусотии, сред които зрелищен 100-метров суджук.