Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания ще открият чакания цяла година WHISKEY FEST SOFIA – най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, което ще се проведе от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center. Гостите ще избират сред над 400 уискита от цял свят. Ценители и лаици ще се насладят на палитра от невероятни марки – освен познатите ни ирландски, шотландски и американски, ще има японски, уелски, тайвански и индийски. Страхотна възможност се отваря пред гостите на феста, които ще могат да опитат рубинени и кехлибарени уискита, сладки и опушени, изключително рядко срещани напитки, както и ръчно направени колекционерски питиета.

Билетите вече са в продажба чрез www.ticketlogic.bg и важат за трите дни на фестивала. Премиум билетът осигурява повече уиски кредити за дегустация на различни видове напитки, които се сервират по половин унция – 15 милилитра. За втора поредна година входният билет за Уиски Фест София дава достъп и до отделна фестивална зала с над 60 разновидности коняк и ром. Там ще стане ясно защо ромът е бил част от порциона на британските моряци и какво означава VS, VSOP и XO.

Половинвековно уиски е сред атракциите на събитието, което предлага и възможност да се представят и малко по-млади варианти на „водата на живота”, отлежали три и четири десетилетия. По време на феста в специален магазин ще се предлагат всички марки уискита, и то на цени на вносителите. Любителите на коктейли ще избират между 35 вида – разбира се, създадени на основата на уиски. Ръчно направен шоколад с малцово уиски, бъргъри с бърбън и праскова или със сос от опушено уиски, френски сирена и пури ще бъдат представени на гостите на уиски празника, за който от чужбина пристигат 15 световни имена да водят Майсторски класове. Български рекламен експерт ще разкаже за уискито в киноиндустрията, а собствениците на най-добрите уиски барове у нас ще разкрият пред любознателните как са съчетали хобито с професията си.

Всяка вечер в 22:00 ч. ще се тегли томбола, от която щастливци ще печелят бутилки отлежало уиски, уикенд-почивка и елегантни аксесоари.

Организаторите препоръчват на гостите на феста да не дегустират уиски на гладно, както и да пият много вода между отделните семплинги. Уиски фестът се е погрижил и за безопасното прибиране на гостите - специален партньор на събитието е таксиметрова компания, която ще вози посетителите след феста с отстъпка.

Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2017 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia

За повече информация може да пишете на електронен адрес info@whiskeyfestsofia.bg