Съдейки по многобройните финансови продукти, които се появиха през последните години на пазара, българското общество е достигнало етапа на своето развитие, в което осъзнава значението на движението на парите и потреблението на стоки и услуги. Западният модел на пазарна икономика, в който един огромен процент от оборотните пари са взети на кредит, бавно, но сигурно започва да си проправя път и сред българското общество. Днес хората много по-рядко се страхуват от това да вземат пари назаем от банкови и небанкови финансови институции, за да могат да си набавят блага. А MicroCredit предлагат бързи, лесни и достъпни решения за нуждите на всеки потребител.

MicroCredit е небанкова финансова институция и като такава изпълнява част от функциите на банките. За да функционират законно, този тип институции е необходимо да се регистрират в Българска Народна банка, която е и контролният им орган. Всеки един потребител, пожелал да се възползва от услугите на някоя подобна институция, може лесно да я провери в публично поддържания регистър на небанковите финансови институции.

MicroCredit съществува от 2012-а година като за тези години е разработила четири продукта, които удовлетворяват потребностите на различни сегменти от пазара. Най-старият ѝ продукт е CrediHome, който предлага бърз кредит за суми от 200 до 3000 лева, който се изплаща на равни седмични (от 9 до 48) или месечни (от 3 до 12) вноски. Не е необходимо обезпечаване на заема, доказване на доходи или търсенето на поръчители.  Документацията за кандидатстване е сведена до минимум, а средствата се получават бързо в брой. Парите могат да се върнат лично на един от 1200-те кредитни консултанти в удобно за клиента време, в един от 70-те офиси на компанията, по банкова сметка или в обект на EasyPay.

Компанията разширява портфолиото си със заема CrediGo, който е предназначен за хора с доказан доход и е за суми от 600 до 3300 лева за срок от 6 до 18 месеца. При този продукт потребителите могат да се възползват от 30-дневен гратисен период за плащане на първа вноска.  Средствата се получават и връщат по банков път.

В края на 2015-а година компанията пуска на пазара продукта си CrediTrade, който е предназначен за собственици на малък и среден бизнес и такива, упражняващи свободни професии. Могат да бъдат заети суми от 200 до 3300 лева за период от 3 до 18 месеца. При този продукт лихвата по кредита се признава като разход на фирмата, потребителите имат възможност да се възползват от 45-дневен гратисен период за плащане на първа вноска и безлихвено връщане в рамките на 30 дни при заплащане на еднократна административна такса.

Най-новият продукт на компанията е CrediNet, който предоставя възможност за бърз заем на суми от 200 до 3000 лева за срок от 3 до 12 месеца, като кандидатстването, одобрението и усвояването на парите се осъществява изцяло онлайн, без да се губи време в ходене до офиси, чакане на опашки и прочие.