21-ви век. Кеф за комарджията!

В днешно време всеки вече има достъп до хиляди възможности за залагане на спортове. Даже не не е нужно да посещаваш пункт за залагане, защото всички букмейкъри имат онлайн сайтове за залагане, чрез които можеш бързо и ефективно да поставиш своите залози.

И все пак, има случаи, в които това „лесно залагане“, става проблем. Ето трите най-често срещани грешки, които рядко се споменават, но сигнализират зловредни тенденции.


 

            1. Липса на анализ

Залагането единствено по инстинкт, без да се прави анализ, обикновено води до натрупване на загуби. Понякога такива залози са успешни, и това може да подведе човек, че инстинкта му е надежден.

Дори и след поредица от загуби хората имат тенденцията да обръщат повече внимание на благополучните случаи и това често ги подтиква да продължат да поставят опасни залози.

Винаги анализирай залозите си и имай мотив за всеки един от тях!


 

             2. Залагане от скука

Безцелното залагане, чието единствен мотив е да направи мача по-интересен, е голям проблем. Всеки залог има такъв ефект, но сама по себе си тази цел предполага правенето на непремислени залози и чести загуби. В такъв случай търсенето на адреналин може да се превърне в опасна зависимост и пропиляване на много средства.

Никога не залагай от скука, залагай само когато рискът си струва!


 

         3. Неоценена печалба

Дори и добре премисленият, печеливш залог има потенциал да се превърне в проблем. Това се случва, защото той дава известна сигурност със спечелените пари и възможност след това да се заложи само печалбата.

Тази ситуация често води до следващ прибързан залог и загубване на спечелената сума. Така човек попада в кръг, в който залагането не му носи никакви печалби, а само натрупва стрес и евентуални по-големи загуби.

Всеки спечелен лев е твой, не гледай на печалбите като “безплатни залози“!

За да се предотвратят тези и други проблеми е важна предварителната подготовка преди поставянето на залога като анализ и търсене на по-добри коефициенти.

От изключителна важност е човек да залага с ума, а не със сърцето си, да прави трезви залози и в никакъв случай да не прибързва с вземането на решения.