Спринтьорите Блесинг Окагбаре и Дивайн Одудуру обжалваха решението си за отстраняване от Световното първенство по лека атлетика в Доха заради неявяване на старта на 100 метра при мъжете и жените и ще могат да участват на 200 метра и в щафетите на 4 по 100 метра.

Двамата разкритикуваха националната си федерация за това, че ги е заявила в дисциплини, в които не са планирали да участват. Те поясниха, че са уведомили предварително своята федерация, че нямат намерение да стартират на 100 метра.

“Това не е първият път, когато правят нещо подобно. Те се отнасят като на Африкански игри и национални шампионати, но това не е Африка. Ние не бягаме на национално първенство. Хората тук приемат правилата сериозно. Това е некомпетентно. Чувствам се сякаш те ще провалят моето световно първенство, а не знам колко още ще имам. Аз съм на 30”, каза Окагбаре.

Тя сподели, че е провела телефонен разговор с президента на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) Себастиан Коу, който я е уверил, че случаят ще бъде преразгледан.