Денислава Велкова е на 24 години, от гр. София. По професия е мениджър на недвижими имоти. Тренирала е волейбол. Живяла е в САЩ, където става капитан на волейболния отбор в гимназията, в която е учила. Участвала е в риалити формата на NOVA - “Един за друг”.

Дени е внучка на легендата на Левски - Стефан Стайков-Заека.

В Игри на волята влезе със своята майка - Виолета, която завърши на 7-о място. Денислава отпада 6-а и е последната оцеляла жена в сезон 5 на Игри на волята.

Нейните топ този сезон са: Рълев, Момчил и Мастагарков. Това ще са тримата титани на Игри на волята 5. Аз смятам, че всеки един от тях се е доказал на Арената.

1. Рълев е изключително достоен. Не само на Арената, но и като човек. Има огромно сърце, голям мъжкар е, а на Арената е изключително адаптивен, бърз, жилав и няма какво да го събори. Многократно се е доказвал с много, много добри постъпки на и извън Арената, така че аз смятам, че няма какво да го бутне. Той всеки път, когато излиза на Арената, всява респект.

2. Момчил е ситият лъв на Игри на волята сезон 5. Той има всички качества и, все пак, той е новият рекордьор за всичките 27 победи, които той има на Арената, така че е абсолютно достойно той да е финалист.

3. Мастагарков - воинът, който беше гонен до дупка от мен и от Мартин. Няма елиминации, няма капитански. Това момче се опитахме по всякакъв начин да го изгоним. Горкият той - болен, одран, контузен отиваше на Арената, изкарваше най-тежките битки за сезона, връщаше се цял и продължаваше всеки път, буквално, да се връща все по-изпотрошен, но все по-достоен. Според мен това много го изгради и аз не виждам какво по-достойно качество от това той да е финалист.