Тежко остава състоянието на 13-годишно момче от Пазарджик, което пострада сериозно, след като върху него падна футболна врата, съобщава NOVA.

Лекарите се опитват да го изведат от медикаментозната кома, в която се намира. Шести ден докторите от пазарджишката болница се борят за живота му. Казват, че има леко подобрение в състоянието му.

Инцидентът стана на футболно игрище в понеделник малко след 18.00 ч. 13-годишното момче играело с други деца, когато решило да се покатери върху футболната врата. В момента, в който се провесило на гредата, металното съоръжението се наклонило, паднало и затиснало детето. То изпаднало в кома и веднага е откарано в болница.


Хората в квартала неведнъж са подавали сигнали в общината, че игрището е опасно, става ясно от репортаж на NOVA. На детската площадка до него постоянно се събирали много деца и чупели уредите. Липсва и част от настилката.

Общинските власти казвар, че са направили проверка две седмици преди инцидента. Тогава всичко било наред. Оказало се, че вратата е била срязана от основите си. Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая - засега срещу неизвестен извършител. Полицията в Пазарджик разпореди всички общински кметове да проверят детските и спортните площадки.