Стефка Костадинова взе участие в церемония по отбелязването на 500 дни до началото на Олимпийските игри в Париж през 2024, след което отправи послание към бъдещите олимпийци. 

"Миналата година беше годината на младите и сега се надявам да не се изплашат от конкуренцията, а напротив с много сила, желание и амбиция да покажат къде се намираме ние в световния спорт. Аз желая всеки един от тях да се представи много добре, когато отиваш на Олимпиада не отиваш за световен рекорд, а да си първи, втори или трети", сподели Костадионова. 

start-photo.bg
35 снимки

"Всеки един спортист знае колко е важна олимпийската квота, всеки един се готви в момента да покрие олимпийска квота. Надявам се догодина да бъдем една много силна делегация със спортисти, които са в супер спортна форма, тъй като всеки един от тях знае колко важна е Олимпиадата. Тя се провежда на четири години, това е върхът на една спортна кариера, така че пожелавам им от все сърце, тъй като аз съм минала този дълъг, дълъг път в спорта и знам колко е важно, първо, да са живи и здрави, второ, да са много добра спортна форма и да не се плашат от конкуренцията", допълни президентът на БОК.