Божидар Саръбоюков стана европейски вицешампион в скока на дължина на Йерусалим. Той даде специално интервю за NOVA след постижението си. 

"Чувствам се добре, още ме държи малко тръпката. Днес имах троен скок, утре ми предстои финал. Гледам да се концентрирам него. Това е най-доброто състезание, което ми се е случвало някого. Имах три опита над 8 метра. Много емоционално за мен състезание. Надявам се скоро да показвам още такива опити", започна той. 

"Тройният скок си го приемам само за забавление. Утре ще дам всичко от себе си и се надявам да прибера златото там". 

"Моята цел беше от половин година е да премина тази граница от 8 метра. Знаех, че съм готов, знаех, че ще ги мина, но не очаквах да е толкова над тях. Радвам се, че го направих цели пет пъти. Това ме мотивира и ми показва, че имам потенциал за бъдеще. Не сме си комуникирали с други треньори. Винаги има какво да вземеш от друг състезател. Винаги съм слушал моя треньор. Смятам, че тренировките са негови лични и показват, че могат да развият потенциала ми". 

"До последно не очаквах, че ще участвам на Световното първенство. Мотивиран съм за там. Надявам се да вляза във финалите и ще дам всичко от себе си да направя същите резултати", каза Саръбоюков.