Президентът на БФХГ Илиана Раева нарече Стилияна Николова "голям боец", след като 17-годишната гимнастичка спечели олимпийска квота за Париж 2024, бронзов медал в многобоя при жените и три сребърни отличия на финалите на отделните уреди при дебюта си на Световно първенство в София.

"Стилияна Николова - малка кукла, Голям боец! Как се бори днес за олимпийската квота. . . Никога не съм я виждала толкова вглъбена и концентрирана. Какъв силен характер в това крехко телце. . . Изключителен тандем са Валя Иванова и Стилияна Николова. Колко много труд положиха и на това световно обраха своите плодове! Какъв огромен скок в развитието си направи за две години Валя. . . Колко много може тя. . . Безценният мениджър Бранимира Маркова, която за пет години не допусна нито едно разцепление в екипа, който ръководи толкова умело, днес бе толкова щастлива. . . Много се гордея с вас! Много. . .", написа Раева във Фейсбук.

Стилияна Николова пък призова хората никога да не се отказват.

"Никога не се отказвай. Това е най-лесното измъкване в света. Поставете си цел и не се отказвайте, докато не я постигнете. Когато я постигнете, поставете си друга цел и не се отказвайте, докато не я постигнете. Никога не се отказвай!", написа Николова в Инстаграм.

Световното първенство завършва днес с финалите на отделните уреди при ансамблите от 15.00 часа. Българският тим, който спечели титлата в многобоя снощи, ще се бори за медалите на пет обръча и на две топки/три ленти. От 17.00 часа ще има галаспектакъл и церемонията по закриване на шампионата.