През ноември миналата година Християн Стоянов спечели титлата в бягането на 1500 метра за хора с увреждания на Световното първенство в Дубай. За него това беше сбъдната мечта, но и поредна стъпка към голямата цел – медал от параолимпийските игри в Токио.

22-годишният атлет, който е роден в Габрово, следва „Връзки с обществеността“ в Софийския Университет, фотографията му е любимо хоби, но на първо място в списъка с приоритети поставя леката атлетика.

Християн Стоянов

източник: Lap.bg

"Със сигурност е приятно да спечелиш този приз. То е като малка мечта, това е наградата, която идва след като постигнеш целите си", призна Християн Стоянов. 

"Опитвам се да бъда настроен положително. Като всеки човек, и аз губя мотивация на моменти, мисля, че ми е трудно и че се боря с твърде много неща. В следващия момент обаче си казвам, че всичко покрай мен е перфектно и просто трябва да изляза и да си изкарам нервите." 

"Много пъти съм казвал, че не се смятам за талантлив лекоатлет, по-скоро съм трудолюбив. Това ми помага доста повече. Правя доста неща импулсивно, но пък бягането ме учи на търпение. Няма как за година-две да постигнеш добри резултати, там се изискват дори десетилетия", допълни Стоянов. 

"Смятам, че Игрите ще се проведат, дори ще има публика. Мисля го доста положително, надявам се вече да сме забравили за ситуацията в момента. Разликата в резултатите с Олимпийските игри е доста голяма, но пък трябва да мечтаем смело, така че дано един ден се докосна и до тях."