Пламена Георгиева - B-Girl Firebird, ще участва с Wildcard на финала на най-престижното състезание по брейк Red Bull BC ONE. Форумът ще се проведе на 21.10 (събота) на стадион Ролан Гарос в Париж от 21:00ч. българско време. Това е и 20-то юбилейно издание от създаването на Red Bull BC ONE.

Gong.bg ще излъчи на живо участието на Пламена Георгиева.

19:00 - 21:00 - На живо (Tоп 16)

21:00 - 22:45 - На живо(Топ 8/ Финали)

Георгиева е поканена от глобалния екип организатори на Red Bull BC ONE за участие директно на финала на състезанието, без да минава през квалификационната фаза. Тя ще се изправи сред 16-те най-добри b-girls в света в борбата за световната титла.

Пламена Георгиева брейк

"За мен това е като сбъдната мечта. Това е най-престижното състезание по брейк и всеки иска да бъде там. Това е събитие от високо ниво. Още не мога да повярвам, че съм поканена", заяви 16-годишната Пламена преди старта на състезанието.

Световният финал на Red Bull BC One 2023 се насочва към емблематичния Stade Roland-Garros в Париж този уикенд с най-добрите b-girls и b-boys в света, готови да отприщят най-добрите си и новаторски движения, за да се опитат да спечелят най-желаната титла в брейка.

След квалификациите за индивидуални състезания по целия свят тази година, полето беше съкратено и заместващите символи бяха разпределени с останалите няколко разбивачи, които се надяват да се класират в Last Chance Cypher.

Последният квалификационен мач се провежда в дните преди финала, като всеки победител в Cypher се състезава в демонстративна битка, която съдиите използват, за да изберат най-добрите 16.