Американската плувкиня, Кейти Ледецки, е доволна от решението за отлагане на Олимпийските игри в Токио за догодина, въпреки че призна, че е било мъчително да чака официално изявление за бъдещето на състезанието. Днес официално бе взето решение Игрите в Япония да бъдат изместени за 2021 година заради пандемията от коронавирус.

"Всеки ден ми изглеждаше като цял месец", призна шампионката с 5 олимпийски медала.

"Сигналите бяха толкова смесени. Искахме да поставим здравето си и това на другите на първо място, но докато едни ни казваха да правим точно това, останалите ни насърчаваха да продължим да тренираме. Просто бе страшно несигурно."

"Честно казано, определено се отрази на психиката ми. Мисля, че повечето хора подценяват този аспект. Ясно е, че всички преминаваме през едно и също нещо и трябва да сме единни, за да се преборим, но на нас ни се казваше да даваме най-доброто от себе си в тренировките, защото Олимпиадата ще се състои", заяви Ледецки. 

"Все пак съм доволна от решението. Наистина не ми се пътуваше, не исках да излагам себе си и останалите на риск. Да не говорим, че това въобще не бяха тренировки. През последните дни тренирахме, просто защото така трябваше. Добре е, че най-накрая изяснихме ситуацията. Имаме страхотна възможност да работим повече и да видим какво ще направим след година", завърши американката.