Президентът на федерацията по художествена гимнастика - Илиана Раева, сподели, че ако има нещо от световна значимост, което се случи на първенството в София, това е максимално възможната обективност от съдиите. Раева нарече този процес "раволюция".

"Ако има нещо от световна значимост, което се случи на първенството в София, то е, че се случи в много голям процент при максимално възможна обективност от съдиите. И ако се държи този курс, гимнастиката я очакват светли дни. С еволюция и страхотна конкуренция.

Огромно браво и респект към президента на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика Ноха Абу Шабана. Беше направена революционна стъпка в художествената гимнастика. Такова безпристрастно съдийство виждам за първи път, откакто познавам художествената гимнастика, откакто аз се състезавам. На световното първенство в София за първи път виждам такава максимална обективност, доколкото е възможна в този спорт. Пълен респект към Ноха Абу Шабана - компетентна, смела и мъдра.

Още преди да бъде избрана, казах защо ще гласувам за нея. Бях единствената, която я подкрепи публично преди конгреса, когато Кузмина все още беше една от претендентките. Познавам мисленето на тази жена и знам колко много иска да е полезна на световната художествена гимнастика. Респект и към Мария Мултобак от Норвегия, която отговаряше за компонента артистичност.

Революцията е дори и в жребия за съдиите. За първи път беше направен жребий в деня на състезанието на ансамблите, до последния момент никой не знаеше кой на какво ще съдийства. Второ - тя обедини съдии от първа и втора категория. За първи път се случва на световно първенство съдии втора категория да се паднат на трудност, както и съдии първа категория да отидат в изпълнение и в артистичност.

Имаше момент, в който Бразилия беше с втора оценка на артистичност след България, с по-висока от Италия и от Испания. Имаше втора оценка на трудност. Това е абсолютна революция", заяви Раева пред 24 часа.