Легендарният ни щангист и треньор на националите Иван Иванов, който върна славата на българското вдигане на тежести с фурора на европейското в Москва и световното в Ташкент миналата година, както и на току-що завършилия шампионат на Стария континент в Тирана, все още не знае дали ще продължи да води отбора.

Олимпийският, четири пъти световен и пет пъти европейски шампион заяви за „Мач Телеграф“, че няма договор с федерацията и от началото на годината работи без пари. Той е бил и на собствени разноски на шампионата в Албания, където направи нещо историческо и изведе нашите до пет титли и общо 8 медала, както и до първите места в класирането по медали и това по точки.

„Аз и помощниците ми в националния Никола Колев и Алан Цагаев, както и членът на УС доц. Димитър Димитров, сме без подписани договори за 2022 година и съответно не сме получавали заплати пет месеца. Президентът Неделчо Колев управлява еднолично и е скрил нашите договори. Само той има достъп до банковите сметки. От министерството всичко като финансови договорености към централата вече е изпълнено, но не така стоят нещата между нас четиримата и федерацията. Трябва да има яснота с договорите ни, защото колкото и да работим без пари и да печелим отличия и слава, все пак синът ми не яде медали, нали?“, заяви Иванов.

"С това, което постигнахме в Тирана, е очевидно, че сме от страните с традиции в този спорт. И се надявам да продължи да е така. Щангистите разбраха за какво иде реч с безпаричието четири месеца. Че това са документални неща, които трябва да се изчистят във времето. Аз и всички колеги сме им помагали финансово и морално само и само да не се откажат. Разбраха ни и резултатите са налице", заяви Иванов.

Отдавна вървят слухове из щангите, че Неделчо Колев иска да махне Иван Иванов, с когото отдавна не са в добри отношения, и да сложи на негово място Пламен Аспарухов. Щангистите ни обаче ясно заявиха на прибиране от Албания, че искат да работят с Иванов и с никого другиго.