Красен Кралев отново е министър на спорта

Красен Кралев встъпи отново в длъжност като министър на младежта и спорта. На официалната церемония той получи от министъра в служебното правителство проф. Даниела Дашева стетоскоп с пожеланието „да слуша по-добре пулса на българския спорт“.

Министър Кралев обяви, че българското правителство ще отпусне повече от 130 милиона лева в следващите четири години за изграждане на физкултурни салони и подобряване на условията за спортуване на учениците. Средствата са заложени в бюджета за управленския мандат на кабинета на ГЕРБ и Обединени патриоти с премиер Бойко Борисов.

„Искам да благодаря на симпатизантите на ГЕРБ, които ни дадоха доверието си и направиха така, че г-н Борисов да създаде трети кабинет. Това е исторически момент в най-новата демократична история. За първи път виждаме, че хоризонтът пред българските политици се увеличава. Знакът, който българският народ даде, е много важен, за да го разчетем правилно и да видим, че хората искат стабилност и спокойствие. Ние сме гарант, че те ще го получат и можем да им го дадем", заяви Красен Кралев в първото си изявление след встъпването в длъжност на правителството. 

Министър Кралев застава за втори път начело на българския спорт, като заяви, че гарантира сигурност, последователност и спокойствие. Той очерта приоритетите в бъдещата си работа, сред които са приемането на новия Закон за спорта, реконструкцията на спортната инфраструктура, изграждането на физкултурни салони в училищата и завръщането на науката в спорта.

„В историята на нашето министерство са много редки случаите, в които се повтаря мандатът. Това, разбира се, се дължи на огромната подкрепа, която получих от всички български федерации и български спортисти. През цялото време на кампанията и изборите те бяха с мен, което ме задължава да работя с още по-големи усилия през втория мандат, за да могат да бъдат отстранени всички пропуски през годините, които сме коментирали многократно", коментира министърът на спорта.

Кралев допълни, че българското правителство за първи път обръща специално внимание на спорта в училищата, за да осигури равни условия за спорт за децата във всички населени места.

„В предишния мандат установихме един голям пропуск, а именно, че повече от 300 български училища нямат нито един салон за спорт, над 400 имат пригодени помещения, а още много са с амортизирани съоръжения. Национален приоритет в програмата на ГЕРБ и Обединени патриоти е изграждането на физкултурни салони във всяко едно българско училище, където няма такива. Защото смятаме, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Това е в основата на изграждането на здрава нация. Когато тази цел бъде изпълнена, ще дойдат медалите. Знаете, моята позиция винаги е била в тази посока – да възстановим пирамидата, по която се изгражда българският спорт. Без да се погрижим за децата, няма как да очакваме сериозни успехи", завърши Кралев.

Свързани материали

  • Красен Кралев за ЦСКА: Спазвали сме стриктно закона Красен Кралев за ЦСКА: Спазвали сме стриктно закона
  • Красен Кралев отново ще е министър на спорта Красен Кралев отново ще е министър на спорта
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Красен Кралев

Бойни спортове