Още от момента, в който решите да си купите използван лаптоп, ще бъдете засипани от непоискани съвети и препоръки относно тази покупка. 

Със сигурност ще чуете много мнения, някои от които ще бъдат в подкрепа на решението ви, а други ще се опитат да ви разубедят. Истината е, че изборът на лаптоп втора ръка не е никак лесен, особено когато имате определени изисквания към него. 

Съвсем не е без значение за какво ще ви бъде необходим преносимият компютър. От това какво очаквате от работата си с него зависи:
• капацитет на процесора
• обем на RAM паметта
• големина на екрана
• вида на видеокартата
• клавиатура
• тип твърд диск 

лаптоп

Различните компютърни компании се стремят да наложат своите марки и да рекламират своите продукти. Компютърната техника втора употреба, която се предлага у нас е от определени марки, които принадлежат към средния и висок клас.  

Защо можете да разчитате на използваната техника?

Обикновено лаптопи втора употреба се внасят от фирми, които работят само с определени производители и често подменят своята офис техника. Това са напълно запазени и на практика почти нови лаптопи - Dell, HP, Lenovo. 

На доста по-ниска цена, в сравнение с новите продукти, вие получавате отлично функциониращ лаптоп, който може да поеме важните бизнес задачи и да бъде ваш верен помощник в работата и забавленията.  

Ето още няколко причини да се спрете именно на употребяван лаптоп с Windows:

Цената.
Разбира се, че цената има значение, независимо от това дали става въпрос за напълно нов или вече използван лаптоп. С покупка на употребяван лаптоп обаче, вие получавате техника с високо качество, мощност и дълготрайност на съвсем изгодна цена. Съотношението цена – качество е наистина привлекателно, така че можете да се похвалите, че работите на лаптоп, който превъзхожда голяма част от машините, които са нови, но спадат към икономичния клас техника и не притежават особени технически показатели.

Качеството на компоненти и материали.
То е безспорно, при положение, че купувате лаптоп на утвърдена марка, която не допуска компромиси с качеството на своите продукти. Това означава, че макар и втора употреба, вашият лаптоп няма да прегрява, да блокира или пантите му да скърцат. Той ще работи добре и ще има добър вид, защото е изработен от дълготрайни и устойчиви материали. 

По-качествените лаптопи се произвеждат с Anti – Glare покритие на екраните, при което картината остава ясна, дори когато лаптопът е под пряка слънчева светлина. За сравнение, покритието на обикновените лаптопи отразява светлината и натоварва вашето зрение. Използваме очите си всеки ден и почти не им даваме почивка, така че можем да им подарим лаптоп с Windows, който няма да ги уморява и да застрашава здравето ни.  

Ако се колебаете дали да купите употребявана техника или напълно нова, ще ви посъветваме да си отговорите на въпроса кое е важно за вас - дали да работите със сигурен лаптоп, който няма да ви изостави в най-неподходящия момент, или да купите такъв с по-семпли възможности, само защото искате да е напълно нов.

Може би изборът ще натежи на марка, която ви гарантира надеждност, дори и когато става въпрос за използван лаптоп. Ако случаят е такъв, онлайн магазин за употребявана компютърна техника PCLife.bg е мястото, където може да разгледате компютри, лаптопи, монитори и периферия на страхотни цени и с опция за покупка на лизинг!