Българката Християна Тодорова направи дебют като международен съдия при жените на Световно първенство пред родна публика в София. Тя беше рефер на многобоя при ансамблите снощи, където България спечели златните медали.

Тодорова беше част от ансамбъла на България, който завоюва абсолютната световна титла в Измир 2014 и бронзов медал от Игрите в Рио 2016.

"Това е Световното първенство на българските дебютантки. Дебют за Стилияна Николова, дебют за ансамбъла и дебют за мен като съдия на Световно първенство при жените. И точно тук, точно сега, след нашата титла в Измир през 2014, осем години по-късно, българският ансамбъл отново е абсолютен световен шампион", написа Тодорова в профила си в Инстаграм.

"Съдбата раздава подаръци само на тези, които вярват, които се борят докрай, които дават всичко от себе си, но преди всичко, съдбата дава на тези с добрите и чисти сърца. Останете си винаги такива и подаръците никога няма да спират да валят. Вашият път е озарен и благословен. Щастието е направено, за да бъде споделяно. Особено, когато рамо до рамо с моя капитан Михаела Маевска защитаваме заедно историята на българската художествена гимнастика. Заедно към върха. Заедно в една мисия и като състезателки и сега като треньор и съдия. Весела Димитрова - българка, гений. Илиана Раева - нашият стълб, опора, мотиватор и незаменим учител. Жената, която създава! Екип - безценен. Тази титла е за силата на българските жени. Тази титла е за България. Тази титла се записва със златни букви с български почерк", пише още Християна Тодорова.