Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави учениците по случай 15 септември.

Ето какво написа Кралев във "Фейсбук":

 "Започва новата учебна година, пълна с очаквания и предизвикателства.
 
Пандемията от COVID-19 ни накара да живеем по различен начин. Различна ще бъде и тази учебна година. Някои страни по света решиха да продължат с онлайн обучението, но ние сме на мнение, че учебните занятия трябва да се провеждат в училище, за да бъдат пълноценни.
 
Опазването на здравето на ученици и учители е един от основните ни приоритети. Ето защо трябва да се съобразяваме и да спазваме препоръките на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката. Успехът в това начинание е възможен само с обединените сили на всички - учители, ученици и родители.
 
Уверен съм, че всички ще положат необходимите усилия и ще проявят необходимото търпение, за да се справим с тази нова обстановка в класовете. Вирусът продължава да е сред нас. Предизвикателствата са много, но съм сигурен, че ще намерим верния път, за да се справим с тях заедно.
 
Близо 60 000 първокласници в България прекрачват прага на училището за първи път. Днес всички те ще получат ключ към знанието, който ще отвори за тях вратата към нов етап от живота им.
 
Пожелавам на всички учители, ученици и родители успешна и ползотворна учебна година. Бъдете здрави и на добър час!".