Боряна Калейн от клуб Левски Триадица спечели титлата в многобоя при жените на държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова", което се провежда в Бургас. Със стабилна и вдъхновена игра Калейн триумфира със сбор от 100.525 точки (25.425 точки на обръч, 27.050 на топка, 27.600 на бухалки и 20.450 на лента).

Сребърният медал завоюва Катрин Тасева от Левски Илиана с 99.400, а бронзовото отличие стана притежание на Ева Брезалиева от Олимпия (Бургас), която събра сбор от 92.350 точки. Любопитно е да се знае, че Брезалиева е родена в Несебър, също както патронът на първенството - великата Жулиета Шишманова. Топ осем допълват Татяна Воложанина (Левски Илиана), Леонор Божанова (Левски), Рейчъл Стоянов (Левски), София Иванова (Левски Илиана) и Лъчезара Пекова (Левски).

Като цяло гимнастичките показаха добра игра, като се има предвид при какви тежки условия за подготовка бяха поставени всички с оглед пандемичната обстановка и затварянето на залите за тренировки няколко пъти.

Утре предстои надпреварата във финалите на отделните уреди при жените.

Организатор на турнира е клуб Черноморец (Бургас), а главен съдия - трикратната световна шампионка Мария Гигова. Всички се справиха по отличен начин с предизвикателството да се организира състезание в условия на пандемия, при изключително стриктно спазване на всички мерки за безопасност.