Република Ирландия започна силно на старта си на Световното първенство по ръгби във Франция, като се наложи над тима на Румъния с 82:8. Така отборът спечели и бонус точка за офанзивна игра. 
Ирландците реализираха 12 есета чрез Гибсън-Парк, Кийнън, Беирн (2), Аки (2), Херинг, О'Махони (2), Макарти и легендарния си капитан Джонатан Секстън (2). За 38-годишният Секстън това е участие на четвърти Мондиал. Той вече има 1074 точки за тима на Република Ирландия и е само на девет точки от рекорда на Ронан О'Гара. Тимът на Румъния преди това бе открил резултата чрез есен на Рупану. 

Отборът на Италия се наложи с лекота над тима на Намибия с 52:8. Италианците реализираха седем есета срещу само едно на съперника. Така отборът оглави класирането в Група А с точка аванс пред Франция заради офанзивната си игра. Намибия пък все още няма победа на финала на Световно първенство въпреки седемте си участия. 

В мач от Група C Австралия се наложи над тима на Грузия с 35:13. Австралийците, които са двукратни световни шампиони (1991 и 1999), реализираха четири есета чрез Петая, Науакауитанасе и Доналдсън (2). За Грузия есе отбеляза Иванишвили.