Българската делегация на Европейското първенство по художествена гимнастика, предвождана от председателя на федерацията Илиана Раева, остана доволна от постигнатия резултат в отборната надпревара.

Индивидуалистките ни Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова, както и ансамбълът за девойки в състав Яна Момчилова, Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева и Карина Димитрова донесоха бронзов медал и така дублираха постижението на страната ни от шампионата през 2017-а в Будапеща (Унгария).

След края на състезателния ден гимнастичките ни, треньорите им и въобще цялата делегация позира за обща снимка с разпънати пред тях трибагреници.

Утре, неделя, е последният състезателен ден в Баку. Тогава са финалите. Индивидуалистките ни постигнаха седем от осен възможни финала. Тасева ще играе на топка, бухалки и лента, докато Буба ще се бори за отличията на обръч, топка и лента. Неви не успя да намери място във финала на бухалки и така ще атакува призово класиране само на обръч.

Ансамбълът не успя да се класира в осмицата на двете си композиции. На съчетанието на 5 обръча момичетата на Вяра Ваташка получиха десета по сила оценка и са втора резерва. На пет ленти резултатът им е 12-ти.