Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева беше изключително доволна от представянето на всички на Държавното първенство, категория "Елит", което завършва днес в зала "София" с финалите на отделните уреди при девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени.

При жените шампионка в многобоя за първи път стана Стилияна Николова, а след нея се наредиха Боряна Калейн и Ева Брезалиева. Трите грации са ядрото на националния отбор индивидуално жени в момента.

"Най-силният държавен шампионат, категория “Елит”, на който съм присъствала! Шампионката Стилияна Николова е явление. Никой в света не е играл по-сложна гимнастика и в същото време истински спектакъл! Честита първа шампионска титла при жените! Браво на препускащата в развитието си като треньор Валентина Иванова! За хореографския й усет и безкомпромисна работа в залата!", написа Раева в профила си във Фейсбук.

"Боряна Калейн се завърна триумфално! Силна, впечатляваща и класна! Истинска кралица! Честито на нея и нейната треньорка Марияна Памукова за вярата и търпението тази година, които са най-важните в този момент за Боряна! Ева Брезалиева подлудява всеки, който я гледа. Пали клади в душите на зрители и съдии. Честито! Отличен на главния мениджър Бранимира Маркова, която пое Ева и сътвори чудеса тази година с нея! Хубави думи заслужават и Татяна Воложанина и Лъчезара Пекова! И двете са много променени в положителна посока. Поздравления за Силвия Стойнева. Тя е много специален герой!", допълни Раева.

"Много съм доволна и щастлива от цялата елитна група. Разликата между националните състезателки и останалите е огромна, но всички бяха положили очевадни усилия и имаше състезатели, които бяха повечето, които бяха удоволствие за окото. Ето за това говорих миналата година и поздравих треньори и специалисти за отговорността, с която са подходили към новата система на работа! Браво, браво, браво! Резултатите и в трите възрасти от промяната са на лице! Респект, колеги! Знам, че е трудно, но това е пътят", написа още президентът на БФХГ.

"Няма как да пропусна невероятната игра на Елвира Краснобаева! Блестяща! Силна и израснала Никол Тодорова! Всички от национален отбор девойки! Поздравления за треньорите Светлана Юриева и Райна Тошева. Разкошни състезателки и в тази възраст! Поздравления за впечатляващата шампионка при девойки младша възраст от Олимпия (Бургас) и нейната треньорка Елена Симеонова! Поздравления за всички медалистки! А тази възраст беше просто щастие да я наблюдавам. Страхотна работа и разкошни малки таланти! Не съм се съмнявала, че новата система ще даде резултати. Догодина ще е още по-видно! Само да се продължи да се работи така отговорно", добави Раева.

Следващата седмица на Европейското първенство в Баку България ще бъде представена от Стилияна Николова, Боряна Калейн, Ева Брезалиева и ансамблите за жени и за девойки.

"Ансамбъл жени и девойки - много сме силни! Вяра, момичета и треньори! Вяра, самочувствие и концентрация! Отиваме в Баку с много силни отбори. Дано успеем, защото всички са работили много и всички от конкурентите ни ще се надяват на успех! Ще бъде много оспорвана и интересна "битка". Бог с нас!", написа Илиана Раева./ БТА