Президентът на БФХГ Илиана Раева поздрави Боряна Калейн за представянето й в турнира Гран При в Тие (Франция) и за спечеления сребърен медал на финала на лента.

"Сребърен медал за Боряна Калейн за златното ѝ изиграване на съчетанието с лента на Гран При в Тие", написа Раева в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Отличен завършек на състезанието от веригата Гран При в Тие направи Боряна Калейн. Вчера тя стана четвърта в многобоя след една много добра игра. Излезе мобилизирана до краен предел, защото искаше да покаже по възможно най-добрия начин своите силни и много конкурентни съчетания. В компанията на най-силните гимнастички, Боряна показа огромен напредък и класа. Все още не е в най-добрата си форма, защото подготовката и беше нарушена от 10-дневно прекъсване, но до голяма степен успя да покаже потенциала си. Не успя да направи съчетанията си по най-добрия начин и вчера, и особено днес, но класирането ѝ в многобоя е доказателство за възможностите и намеренията ѝ този сезон. Доказателство е и колко много я харесват съдиите, защото тя наистина е много артистична, технична, класна и зрелищна. Затова пък накрая на състезанието успя да изиграе любимата си лента по възможно най-добрия начин и съвсем закономерно да е на почетната стълбичка", добави Илиана Раева.

"Боряна е изключителен талант, който притежава абсолютно всички качества, за да бъде шампион. Но, за да бъде, все още трябват съществени промени по отношение на тренировките ѝ. И тя, и треньорите го знаят и правят всичко, за да се случи. С магическа пръчка нещата няма да се променят, но ако се работи така, както до момента и се влага много отговорност всеки ден, всичко ще си дойде на мястото, когато трябва. Честит сребърен медал! Много ти отива . . . за момента. За да му промениш цвета, очаквам да промениш още повече тренировките - да полетиш на "Раковски". Направиш ли го, много радостни мигове те очакват, а и нас! Доставя ми истинско удоволствие да гледам как се променяш на всяко следващо състезание. Гордея се с теб и много те обичам!", заяви още президентът на БФХГ. /БТА