Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на Боряна Калейн и Невяна Владинова на Световната купа в Ташкент (Узбекистан).

Както е известно, Боряна Калейн спечели сребърен медал от многобоя, а Раева похвали младата гимнастичка за силната игра. Шефът на родната централа определи Буба като „истинско съкровище“ за грациозния спорт у нас. 

Междувременно Раева окуражи другата ни представителка Невяна Владинова, която се класира пета в битката за абсолютната титла. Председателят на федерацията заяви, че няма да се умори да повтаря, че чаровната плевенчанка тази година се намира в много добра форма. Раева допълни, че вярва, че Неви ще успее да сбъдне мечтите си. 

Ето и какво написа Илиана Раева в профила си в една от социалните мрежи:

Изключителен успех за българската гимнастика!

Боряна Калейн спечели СРЕБЪРЕН медал в многобоя на Световната купа в Ташкент!

Невяна Владинова е пета.

Боряна Калейн продължава силната си серия като спечели сребърен медал в многобоя на световната купа в Ташкент.

Буба стартира силно, допусна малки грешки първия ден, но показа трудни, артистични и много завладяващи композиции, които изигра с много желание и максимална концентрация. Днес допусна грешки, но съперниците също допуснаха. Огромният талант и потенциал на Боряна, трудните и композиции и желанието ѝ за победа ѝ донесоха този голям успех. Предстои ѝ още работа, за да се чувства още по-уверена и да разгъне големите си възможности докрай. Тя е истинско съкровище за българската художествена гимнастика!

Браво, Бубе!

Неви не успя на това състезание, но аз няма да се уморя да повтарям, че тя е много силна тази година, с много силна програма и с много големи възможности за медал! Вярвам, че и тя ще повярва истински в себе си и ще реализира мечтите си!

Горе главата, Неви!

Утре и двете играят на финалите и на четирите уреда. И двете имат огромни шансове за медали. Желая вяра, концентрация и смелост и на двете ни прекрасни момичета!

Поздравления за Бранимира Маркова, която тази година показва един изключителен български отбор, готов да победи всеки!

Поздравления за Мариана Памукува, Силвия Стойнева и съдията ни Филипа Филипова!

Утре още!

Обичам ви!