Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика коментира, че българската публика е уникална и със сигурност ще бъде стимул за грациите по време на Световната купа в София.

Надпреварата е този уикенд от 12 до 14 април в столичната „Арена Армеец“, а Димитрова, която даде интервю за сутрешния блок на NOVA – „Здравей, България“, покани феновете в залата.

„Календарът е натоварен, но момичетата са подготвени. Работят и години наред са в такъв ритъм и за тях това е нормално“, започна Весела Димитрова.

Припомняме, че в края на миналата седмица по време на първата за сезона Световна купа в Пезаро (Италия) момичетата на Димитрова - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова - спечелиха сребро в многобоя и злато от финала на обръчи и бухалки. 

„Изключително важни са отношенията. Напасването на характерите е едно от най-важните неща. Почти по 12 часа момичетата са заедно, дори в почивните дни се търсят като компания”.

Подиум занимание на българките - този следобед

„Не може ти да си виновен. Щом една е направила грешка това е грешка целия тим. Обикновено на това се учим. Доста трудно е това, да. Човешко е да се греши“, продължи Димитрова.

„Няма как треньорът да обича един състезател повече от друг. Това е професионализъм“.

„Публиката в България е уникална, чудесна, ще даде стимул. Заповядайте да ги подкрепите“, завърши с апел Димитрова.

Билети за красивата надпревара, която се провежда за девета поредна година у нас, има в мрежата на EPAYGO.

За тези, които нямат възможност да гледат турнира на живо, каналите на Нова Броудкастинг груп ще предават всичко. Цялото състезание ще бъде излъчено по NOVA SPORT, a части от него по NOVA.

Всички новини може да следите в специалната секция на Gong.bg.

Бербатов, братя Пулеви и още попуълярни лица ще подкрепят "златните момичета"