Катрин Тасева, която спечели общо 4 медала от Световната купа по художествена гимнастика в София, призна, че бронзът от многобоя ѝ е вдъхнал спокойствие преди финалите в неделя.

Кати спечели три сребърни отличия на лента, бухалки и топка и сподели, че е огромно удоволствие да се играе пред такава публика.

„Арена Армеец“ бе пълна, а грациите ни бяха бурно приветствани от публиката.

„След вчерашния ден, този медал малко ме успокои. Накараме да си повярвам, че наистина съчетанията са ми много добре изработени за етапа, на който се намираме. Има още какво да се желае. Доволна съм, но още не мога да анализирам какво се случи“, започна Тасева пред NOVA.

Запитана за това как е успяла да се мобилизира след колебливото начало на обръч, където остана извън тройката, Тасева сподели: „Аз всъщност, когато сменям уредите не знаех никакви резултати. Просто си продължих деня. Днес исках да си изиграя съчетанията, както ги работя“.

„Мисля, че имам 3 сребърни и един бронзов медал. Когато имам 4 златни, това е максимумът. Има още много работа. Най-важните състезания предстоят и мисля, че ще сме готови за тях“.

„Да, наистина имам 4 абсолютно нови съчетания. Даже някои ги правихме по два пъти, лентата е едно от тях. И съм много щастлива за това съчетание, защото то е още по-ново от останалите. Важно е да сме здрави и да няма какво да ни попречи на подготовката“, допълни грацията“.

„Важно е всяко едно състезание. Не мога да кажа колко е важна тази Световна купа. Четирите Световни купи са важни и даваме заявка какво искаме да постигнем на двете големи състезания – Европейското и Световното“.

„Може би до края на кариерата ми няма да стигне времето да направя това, което ми се иска. Но няма да спрем да работим. Продължаваме със същата програма и се целим към по-добро класиране“.

„Всички съчетания харесвам. Бухалките са ми най-трудни, лентата – много си я обичам, топката ми е любима като уред, обръчът ми е много приятен да го играя“.

„Много благодаря на всички хора, които бяха в залата и които ни гледаха и по телевизията. Това казах и на моята треньорка (бел. ред. – Бранимира Маркова) – колко е хубаво да се играе пред пълна зала. Наистина огромно удоволствие е да се играе пред такава публика“, каза още Тасева.