Стилна церемоня постави официален старт на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Спортният министър Красен Кралев откри турнира, като не скри радостта си от това, че се е превърнал в традиционен за столицата ни в последните 9 години.

„Искам да благодаря на всички грации и треньорите им, които в годините достойно защитаваха честта на България. Благодаря на Илиана Раева и екипа ѝ, който прави всичко възможно грациите ни да са на световния връх, Правят всичко световните купи, световните първенства да са на-високо ниво. Благодаря и на феновете“, каза още Кралев.

На свой ред столичният кмет Йорданка Фандъкова, която е и патрон на събитието сподели: „Поздравявам госпожа Раева и федерацията за невероятно домакинство. Желая успех на всички и много златни медали на нашите момичета. Успех на всички и на добър час“.

Специално за събитието в залата бе и Кавалерът на Световната купа Димитър Бербатов.

„Искам  да благодаря за поканата да съм част от такова събитие и съм горд, че мога да подкрепя един традиционно силен за България спорт“, каза Бербатов и допълни:

„Желая успех на участничките и най-вече, разбира се, на нашите момичета“.

В залата, за да подкрепят златните момичета на България бяха легендарната треньорка Нешка Робева, грациите от предходния ансамбъл Ренета Камберова и Цветелина Найденова, както и наставникът им Ина Ананиева. Сред ВИП гостите бяха емеблематичната лекоатлетка Йорданка Благоева, тенисистът Мико Кузманов, бившите волейболисти Владо Николов и Любо Ганев,  Краси Анев и други.

Надпреварата в Арена Армеец можете да гледате изцяло по NOVA SPORT, a част от съботно-неделната програма и по NOVA. Всичко най-интересно и любопитно следете и в специализирана страница в GONG.BG.