Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви, че в ансамбъла за жени са направени сериозни промени и в тима има две нови гимнастички.

"В ансамбъла има сериозни промени, драстични. Две от състезателките са сменени. Това са Жанина Трашлиева и Радина Томова, а на тяхно място влязоха Магдалина Миневска  и Маргарита Василева. След Световното първенство Весела Димитрова направи сериозен анализ на представянето и взе това решение. То не може все да вървим нагоре, нагоре нагоре. Истината е, че в последните 10 години ние сме отбор на годината на България. Случват се кризи. Слава богу, че се случи сега, преди олимпиадата. Дай Боже, това да е знак, че ще бъдем добре на олимпиадата. Направихме много, много силни композиции, както в индивидуалното, така в ансамбъла. Работата в залата е много сериозна и  мисля, че нещата ще се получат много добре", каза Раева в интервю за БНР. 

Тя присъства на Конгреса на Европейската гимнастика в София и коментира още състоянието на националните отбори индивидуално за жени и за девойки.

"Конкуренцията в женския национален отбор е жестока. Освен Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева в тима влизат Елвира Краснобаева и Никол Тодорова.  Вярвам, че при представянето на композициите, което ще бъде в края на февруари месец, на което  журналистите ще бъдете поканени, ще видите, че много трудно можете да отличите кой е лидер и кои ще са онези две гимнастички, които ще се преборят за участие на олимпийските игри. Разбира се, Боряна и Стилияна са с едни гърди напред. Това, което виждам по отношение на композициите и работата в залата говори, че битката вътре в самия отбор ще бъде много сериозна и жестока за определяне на състава за олимпийските игра", добави Раева.

"При девойките направихме една много силна селекция и в ансамбъла и в индивидуалното. За нас е от огромно значение да подготвим девойките на много високо ниво, за да могат да влизат при подмяната на поколенията.  Вие знаете, че с олимпийските игри идва край на един спортно-състезателен цикъл. След олимпиадата при всички случаи ще има сериозни рокади и замяна на основни състезателки с тези от девойките. Въпреки че ансамбъл девойки го подготвяме за 2025 година. За тогава ние отново поискахме от Световната централа да бъдем домакини на Световно първенство за девойки", коментира още Илиана Раева.