Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изказа специални благодарности към Нова Броудкастинг груп след Световната купа в София. 

Деветото издание на красивия турнир бе изцяло излъчено по NOVA SPORT, а части от съботно-неделната програма бяха предавани по NOVA. 

Раева прати специален адрес към изпълнителните  директори на телевизията Вяра Анкова и Николай Андреев, в който изказва специална благодарност към главния редактор на Отдел „Спорт“ на NOVA Веселин Василев, както и към двете коментаторки Станислава Кръстева (GONG.BG) и Виолета Асенова (NOVA), за отличното отразяване на надпреварата. 

Ето и пълния текст на благодарственото писмо на Илиана Раева, без редакторска намеса: 

ДО 
Г-Н НИКОЛАЙ АНДРЕЕВ 
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА НОВА ТВ

ДО 
Г-ЖА ВЯРА АНКОВА 
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА НОВА ТВ

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО АНКОВА, 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН АНДРЕЕВ,

Българска федерация по художествена гимнастика изказва изключителна благодарност на ръководството на Нова телевизия за отличното отразяване на Световната купа в гр. София от 12-14 април 2019 г.
Изказвам специална благодарност на Отдел „Спорт“ и в частност на г-н Веселин Василев за оказаната подкрепа и съдействие преди и по време на реализиране заснемането на първенството.

Специална благодарност на двете коментаторки Станислава Кръстева и Виолета Асенова за техния професионален, компетентен и положителен коментар.

Радвам се, че Нова телевизия отдели телевизионно време за най-красивия, елегантен и женствен спорт, който носи толкова гордост и радост на българите.

Вярвам, че и в бъдеще ще продължим заедно да популяризираме българската художествена гимнастика като един социален и национален феномен.

С уважение,

ИЛИАНА РАЕВА 
ПРЕДСЕДАТЕЛ

Припомняме, че равносметката за България след Световната купа в София е 6 медала. Ансамбълът спечели злато в многобоя и сребро от финала на обръчи и бухалки, докато Катрин Тасева завоюва три сребърни отличия на бухалки, топка и лента, както и бронз в борбата за абсолютната титла.