Капитанът на националния тим на България по художествена гимнастика (индивидуално) Невяна Владинова коментира, че всеки път излиза по-уверена на килима.

Неви говори при прибирането си от Световната купа в Ташкент (Узбекистан), където спечели сребърен медал от финала на бухалки.

„Така бе преценено. Катрин и Боряна да пътуват за Баку. Желая им успех. Аз оставам тук да поработя още малко и моето следващо състезание е държавното първенство“, започна Владинова.

„Почнах силно годината. Просто имах лошо състезание. За жалост, бе това в София и първият ден в Ташкент. Вторият и третият ден вече бях по-добре. Мисля, че няма драма, всичко е наред, усещам си съчетанията и вярвам, че следващия път ще съм по-добра“.

„Всеки път се чувствам по-спокойна, по-уверена излизам на килима. Радвам се, че си изиграх бухалките. Те все още са коварен уред и са много сложни. Надявам се всеки следващ път да стават по-добре, има и къде да го усложня“, коментира още плевенчанката.

„Следващото международно състезание е Европейското в Баку. Искаше ми се да участвам в Баку, но винаги гледам от позитивната гледна точка. Няма да почивам, ще тренирам, но няма да пътувам. Винаги гледам плюсовете“.

„За първата част на сезона, Европейското е най-важното състезание. Световното първенство е най-важното състезание след това. Там е важно да се представим добре като отбор и да вземем две квоти“.

„Съчетаният са ни достатъчно силни. По-скоро в изпълнението трябва да наблегнем и да ги изиграваме по-чисти“.

„Мисля, че сме много силен отбор и трите заедно (бел.ред. - с Боряна Калейн и Катрин Тасева) се справяме много добре. Доколкото знам в отборната надпревара на Европейското, аз ще играя обръч и бухалки“, коментира Неви.

Боряна Калейн ще се състезава на лента, топка и обръч, докато Катрин Тасева ще играе на топка, бухалки и лента.

„Лично за нас най-голямата цел на шампионата на Стария континент ще са финалите. Отборното също е важно. Мисля, че всяка от нас ще се бори за финалите и да вземе медал там“, каза за финал Владинова.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.