Много добра подиум тренировка направи националният отбор жени индивидуално, който ще участва на международен турнир по художествена гимнастика в зала "София" от утре до неделя.

България ще участва с основен и разширен състав жени, а при девойките с два тима. При жените ще играят Боряна Калейн, която сама е пожелала да участва и на турнира и на Световната купа, Ева Брезалиева, Елвира Краснобаева и Никол Тодорова от основен състав, както и Дара Стоянова, Ивайла Горанова, Ивон Бошкилова, Жана Пенчева, Даная Атанасова и Сузан Пуладиан.

В надпреварата ще стартират грации 36 държави - 90 девойки от 45 отбора и 85 жени. За първи път ще има и състезание за ансамбли.

Девойките също направиха отлична подиум тренировка днес. България ще бъде представена от два тима - Дара Малинова/Магдалена Вълкова и Алекса Рашева/Александра Шалуева. Извън класирането ще играе Антоанета Цанкова (родена 2011 година).

Тази година има изключителен интерес към състезанието "София къп". При ансамблите ще участват 9 отбора, а България ще бъде представена от призьорите от Държавното първенство - клубните отбори на Илиана, Левски Триадица и Тракия.

Състезанието започва утре в 9.30 часа с надпреварата при ансамблите. Входът за турнира ще бъде свободен.