Единствената двукратна олимпийска шампионка по художествена гимнастика Евгения Канаева коментира в интервю за NOVA, че българските грации имат отлична техника и са много артистични. Легендарната рускиня също така сподели мнение, че съчетанията на българките са с много висока трудност, което е предпоставка за доброто им представяне на Световната купа в София

„От българките много ми харесва Боряна Калейн, както и Невяна Владинова. Въобще вашите гимнастички играят много изразително, имат отлична техника с уреда и са изключително артистични“, каза Канаева.

Легендарната руска грация бе в София в ново амплоа. Сега тя е треньор на София Агафонова, която взе участие на силния международен турнир „София Къп“ между 4 и 6 април в зала „София“.


Искаш ли да спечелиш двоен билет за Световната купа в София?


„Много ми харесва, но е много трудна треньорската професия, защото като си състезател всичко зависи само от теб, а като си треньор трябва да обясняваш на децата. Ако не са прави, да ги направляваш правилно“, сподели Канаева, която сега работи с Ирина Винер.

Неви: С Бранимира се разбираме с поглед, дори и без поглед 

„На мен много ми провървя. Аз все още съм млад специалист и нямам опит, но съм щастлива да рабоят с главния треньор на Сборная“, каза още Канаева.

Евгения Канаева пожела успех на българските грации на Световната купа в „Арена Армеец“. Турнирът ще се проведе от 12 до 14 април, а България ще бъде представена от ансамбъла за жени, Невяна Владинова и Катрин Тасева.

За първи път надпреварата, която се провежда за девета поредна година у нас, ще се предава по NOVA и NOVA SPORT.

Всички любопитни новини около красивата надпревара ще може да следите и в специалната секция на Gong.bg.