Българската грация от националния тим на България (индивидуално) Боряна Калейн коментира целите си за Световната купа в Баку идния уикенд. Младата гимнастичка, която заменя в заявките Невяна Владинива, заяви, че ще се стреми към по-силно представяне, сравнено със състезанието в Ташкент.

Както е известно, в Узбекистан Калейн спечели общо три сребърни медала – от многобоя и от финалите на лента и топка.

„Надяваме се да ставаме все по-добри и трите и това да е само началото на нашия успех. Аз ще участвам и в Баку тази седмица. Тези световни купи са много важни за нас. Това е подготовка за Европейското и Световното, където тази година ще се борим за олимпийски квоти“, започна Калейн.

„На турнира в Азербайджан ще участваме аз и Катрин Тасева“.

„Ние не сме били безгрешни, за да кажа, че е трябвало да съм първа. Не е моя работа да правя такива коментари. Съдиите решават. За мен е важно да си изиграя съчетанието по най-добрия начин“.

„Радвам се, че успях да вляза на 4 финала. Това ми се случва за първи път. Не успях да запазя концентрация на сто процента в цялото състезание, но мисля, че с всеки следващ турнир се справям все по-добре“, каза Калейн.

„За Световната купа в Баку целта ми е да съм по-добра от Ташкент. Да издържа съчетанията си до край без грешка“, коментира още Калейн, която разкри, че в отборната надпревара по време на Европейското ще играе на обръч, лента и топка.