Треньорът по художествена гимнастика Ина Ананиева очаква с нетърпение Световната купа в София, независимо че ще прекара повечето време на трибуните.

Наставникът на ансамбъла, медалист от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година, смята, че настоящият отбор играе много силна гимнастика. Ина Ананиева говори пред Дарик радио за предстоящата надпревара в Арена Армеец София.

„Това е една много обширна тема за това тренировъчно натоварване, мисля, че тези момичета не са толкова изчерпани откъм състезания. Мисля, че могат да възстановят бързо от едно състезание на друго. Ще се справят. На предишния ансамбъл им беше много трудно, особено ако се състезаваш 7 години”, сподели Ананиева.

Треньорът разкри, че млади грации от клуб „Левски Илиана” ще се представят между съчетанията на финалите, в третия състезателен ден от Световната купа.

„Гордея се с всяка една от ансамбъла и с това, което правят и след като прекратиха кариерите си като състезателки.”

На турнира ще пристигне националният ансамбъл на Санкт Петербург (така е представен от руската федерация), а не титулярният тим на Сборная.

„Не е нещо ново за руския ансамбъл. Миналата година пак дойдоха с такъв отбор, нашите момичета искат да изиграят по най-добрия начин пред българска публика, не мисля, че това ще ги разконцентрира”, завърши Ина Ананиева.

За първи път надпреварата, която се провежда за девета поредна година у нас, ще се предава по NOVA и NOVA SPORT.

Всички любопитни новини около красивата надпревара ще може да следите и в специалната секция на Gong.bg.