Бронзовата медалистка с ансамбъла на България от Рио 2016 Християна Тодорова заяви, че е доволна от представянето на българките на Световната купа в София. Тя беше сред съдиите при ансамблите.

България завърши надпреварата с шест медала, от които пет златни на Стилияна Николова, на ансамбъла в многобоя и сребро на Ева Брезалиева на финала на бухалки.

"Тази Купа беше златна за България като цяло, особено в многобоя при индивидуално и при ансамбъла, както и днес на финалите при Стиляна, изключително силна игра. Много съм доволна от съдийска гледна точка.  Виждам, че вървим в правилната посока. Ставаме все по-стабилни и все по-силни, постоянни, което е най-важното. Много съм доволна, горда съм и просто дано това да бъде началото на един много успешен сезон", каза тя след състезанието.

Тя коментира, че вероятно ще бъдат направени промени в съчетанието с пет обръча на ансамбъла на България. Момичетата допуснаха грешки и в двете си изигравания пред родна публика.

"Не мога да кажа те как го усещат. Когато съм разговарял с момичетата те си харесват и двете композиции, чувстват ги много добре, но искам да ви кажа, че съчетанията им са много трудни, с изключително висока стойност. Може би ще се направят някои промени. Гледаме в тази посока, за да може да облекчим момичетата да могат да бъдат по-чисти, защото все пак едно от най важните неща при ансамблите е да бъдат чисти, да има синхрон и да си хванат уредите. Високата трудност пред тях играе огромен фактор, защото виждате, че когато те направят грешка с тази грешка те отново могат да вземат медал и както видяхте даже взеха златото в многобоя, въпреки че първият ден обръчите не ги изиграха. С треньорския щаб ще го обсъдим много добре, ще преценим какво да бъде направено, но сигурност ще има някои промени", коментира Тодорова.

Тя ще бъде съдия и на международния турнир "София къп", който ще се проведе от 7 до 9 април в зала "София".

"Рекорден брой участници има, състезанието ще бъде изключително дългото - от 8.00 сутринта до 23.30 вечерта, а при ансамблите ще бъде една доста силна надпревара, една тренировка преди Европейското първенство. Хубаво, че ще бъде тук в България, че момичетата ще успеят да усетят подкрепата на родната публика и както аз казвам, то се получава едно малко световно първенство, така че много важен турнир е и стискам палци дано всичко да мине както трябва", допълни тя.

Ансамбълът на България за девойки има изключително силна композиция с пет топки. 

"То си е инфарктно това съчетание, изтръпвам  всеки път когато го гледам. Много сложни елементи, особено на тази възраст, на която са момичетата, но пък техните треньорки залагат точно това. Това е техният стил, децата се справят, така че просто трябва да си хванат уредите", каза Християна Тодорова.